Dacia Duster Pikes Peak de 850 CP, reuşita comentată de tot prostul


Se tot vorbeste despre singurul model de la Dacia, care a reuşit performanţa de a căpăta 850 CP pe un V6 de 3.5 litri. Maşina nu e făcută doar de sanchi, este pregătită pentru competiţia Pikes Peak, pilotată de 2 piloţi francezi.

Noi ca şi naţie suntem destul de dobitoci! Când a fost făcut ceva în România destul de bun sau bun, dând rezultate şi prin restul ţărilor, ne-am trezit să comentam.Când Dacia a scos Logan a fost un căcat de maşină.Da, probabil că e un căcat de maşină! Probabil că nemţii o cumpără pentru că ei nu îşi iau maşini de 20.000 de euro la un salariu de 10 milioane pe lună şi nici nu stau într-o garsonieră într-un bloc fără izolaţie şi văruit înăuntru. Ei îşi cumpără maşina pentru-că la ei o maşină nu stă mai mult de 5 ani în faţa casei.Şi-au cumpărat Logan pentru-că i-au dus din punctul A pana în punctul B cu un consum redus de benzină şi cu un nivel de confort acceptabil.La noi sunt alte principii şi o judecată de rămâi prost.Dar, cum să accepţi o companie ce aduce un profit destul de bun la bugetul ţării, singura care mai activează după “scăparea din lesă”!?

Când a apărut Duster, la fel! Că e făcută de Renault, că toate piesele sunt de Renault şi că nu avem nici un merit.Da ce fel de piese ar fi trebuit să aibă Duster, maşină produsă de Dacia, companie cumpărată de Renault Group!? Mitsubishi!? Eu cel puţin, am rămas plăcut surprins când am văzut maşina şi dotările care le are în preţul ei.Ce-i drept, aici am şi eu nişte mici obiecţii, cum ar fi că e prea mică pentru un 4×4, dar e doar o simplă părere şi nu critică.

A apărut modelul ăsta de Duster pentru Pikes Peak şi nu au putut lipsi şi comentariile absolut tâmpite din partea “experţilor auto”.Că toată maşina e pe platformă de Nissan şi că piesele sunt de Renault, iar singurul element de la Dacia este ” desfăcatorul de bere”. Cum să zic, dar Dacia Duster a fost concepută de la început pe platformă de Nissan Qashqai, pentru-că la rândul lui, Renault este Grup Nissan.

Renault face o campanie de promovare a brandului Dacia, pentru-că este o maşină de clasă medie, accesibilă unui număr mai mare de oameni.De asta Renault a preferat să lase sigla Dacia, în loc să pună Renault sau Nissan, chiar dacă în America sau în Asia se vinde sub alt nume, cum ar fi Renault Duster sau Nissan Duster.

Nu sunt fan Dacia, dar e imposibil să nu poţi observa cât de mulţi imbecili se află la noi, critici amatori care nu ştiu ce e ăla ABS şi fac botu` mare susţinând cu vehemenţă că orice lucru ce poartă un brand românesc e de căcat.

Ca o părere personală, Dacia Duster ” No Limit” de 850 CP pregătită pentru Pikes Peas, este o realizarea foarte mare pentru o marcă auto ce nu are o evoluţie în domeniul auto prea mare.Vă las un video cu maşina, mie mi se pare foarte frumoasă!

Advertisements

3 thoughts on “Dacia Duster Pikes Peak de 850 CP, reuşita comentată de tot prostul

  1. Legat de Duster , cand a aparut , trebuie sa recunosti ca pretul era putin cam maricel pe langa cat facea.Acum nu stiu cat e. In fine, sa merg la gratar pe malul Siretului cu o Dacie de prin ’90 e un vis de al meu. Oricat mi-ar place alte firme , ea ramane masina de suflet pentru mine .Indiferent cat de implicati is francezii sau japonezii, eu as baga Dacia in patrimoniu national.

    1. Da, dar in raport 4×4 ca si dotari fata de cel mai ieftin 4×4 existent pe piata la momentul respectiv, Duster a castigat.Eu la asta m-am referit.Ce-i drept, Dacia merita bagata in patrimoniu national, pentru-ca e printre putinele lucruri ce s-au pastrat dupa Revolutie si care inca mai scoate profit.

  2. -Unde-a ajuns Loganul in RO?
    -La taximetrie, la Militie si pe la unele firme econome, ca sa nu zic quitroase,apoi la tzarani oraseni si in final la oraseni cu bani putini si cu nevoi pe la tzara.Ce mancam cacat pe-aici?Pune Duster langa ix35 sau Logan langa noul i30 si vomita din greu.

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s