Nuţiland, Uniunea Incestuasă a Consumatorilor de Rachiu şi Grasă de Cotnari şi Bozgoria, câteva din denumirile noii reorganizări teritoriale


Treaba asta cu reorganizarea teritorială mi se pare aşa… o chestie de paravan pentru nişte afaceri ale unor oameni deştepţi. Am găsit o imagine cu noile denumiri ale zonelor ţării.Priviţi mai jos !

                                                                                                                                 via: addicted

Advertisements

20 thoughts on “Nuţiland, Uniunea Incestuasă a Consumatorilor de Rachiu şi Grasă de Cotnari şi Bozgoria, câteva din denumirile noii reorganizări teritoriale

 1. Romanul e asa prost incat rade si in fata celor mai grave probleme. “Daca nu ii dai paine ii dai lupte “,dar cred ca in scurt timp o sa ajungem nu doar spectatori ci si gladiatori.

  1. 1. Daca te-ai referit la ce cred eu, am sa iti zic pe mess.
   2. Ce vrei sa fac, sa plang? Eu n-am nici o putere. Daca te crezi in stare sa schimbi ceva de unul singur, du-te si schimba.

 2. 1.Nu m-am referit la ce crezi tu.
  2.Poza asta am vazut-o si pe facebook si pe alte site-uri. Daca nu as fi roman mi s-ar parea amuzanta.E o insulta .

 3. Mie mi se pare buna reorganizarea teritoriala, pentru ca n-ar mai exista atatea consilii judetene, implicit n-ar mai fi atat de multi bani care sa circule prin astfel de unitati administrative.
  De ce ar fi rea ?

   1. @Esqvilyn: Pai la ei asta e singurul lucru, defapt motiv pentru care vor reorganizare administrativa. Altele nu au, iar cand vine vorba sa enumeram dezavantajele se fac ca nu aud.

  1. Sa inteleg ca asta e poza care te reprezinta pe tine?asa mai de la distanta pari cam prost,dar cand te priveste omul mai de aproape se convinge!!

  1. In primul rand gandeste-te ca banii europeni nu o sa mai ajunga la judetele mai mici.O sa mearga in orasele mari, iar celelalte o sa ramana deoparte.
   Spre exemplu iau orasul meu, Botosani. A fost o vreme cand Botosani a fost unit cu Suceava, formand sa zicem acelasi judet.Toate fondurile, defapt aproximativ toate fondurile ce le primea aceasta regiune, se duceau catre orasul Suceava.S-a furat de la noi de nu iti vine a crede, nu sunt complexat, dar gandeste-te ca acum daca mergi in Suceava o sa gasesti in unele zone capace de canalizare cu inscriptia : Primaria Municipiului Botosani 🙂 , daramanite sa mai vorbim de dat ceva.
   O sa se piarda traditiile si vechile obiceiuri regionale stramosesti, bine, cate au mai ramas din ele, dar o sa ramanem si fara ele.
   Sunt regiuni cu o vechime de peste 600-700 de ani, iar acum totul se arunca la garla.Practic ne stergem istoria, uitam de unde am plecat, iar aici intervine si disparitia culturii si a obiceiurilor zonei respective, cum am mai spus si mai sus.O natie fara traditii, fara o istorie a ei, fara punctul de unde au plecat, nu rezista prea mult.
   Administrarea economica, cum am mai spus si intelegerile privind fondurile si impartirea lor in regiunea respectiva va fi foarte prost organizata si condusa, pentru-ca mi-e tare mie greu sa cred ca un primar de oras care e din PDL sa accepte ideea de a nu primi mai putini bani decat unul care este in PSD.
   In reorganizarea asta, singurul avantaj pe care-l vad eu e acela de a oferi noi usi deschise catre surse banesti pentru oamenii “importanti” din stat, cresterea coruptiei, nicidecum reducerea ei, iar intr-un final, aici pare putin un scenariu conspirational, va duce la dizovarea granitelor tarii, formandu-se un singur stat in UE, dar va mai dura ceva.

   1. De ce nu priviti in ansamblu?Ganditi-va la globalizare.Oamenii care conduc lumea din umbra nu vor sa o conduca pe tari.De ce credeti ca in fiecare continent se incearca sau exista cate o uniune cu cele mai importante tari?Pentru ca e mult mai usor sa controlezi bucatile mari si putine decat bucatile mici si multe,drept dovada caderea Imperiului Roman.In Belgia ,Spania, Germania deja au inceput astfel de regionalizari ,iar unele erau demult.Nu tine ,din punctul meu de vedere ,problema asta pe plan national.
    Ovidiu ,tu stiu sigur ca intelegi la ce ma refer.Sper sa imi inteleaga spusele si ceilalti cititori.Noi poate o sa vorbim la o cafea mai pe indelete ,mai in amanunt ca sa observi cat de minutiosi pot fi “marii” oameni ai lumii.

 4. @greenbull16: Stiu despre ce e vorba, practic asta este si scopul, dar eu am incercat sa aduc argumente ” locale” daca intelegi ce vreau sa zic. Cele adevarate trebuie privite putin mai departe.

 5. Sunt de acord Batranelule, nu stiu ce va sa fie actiunea asta, dar nu e descentralizare. Numeroasele functii la nivelul capitalei se vor mentine pentru ca nu se poate altfel, iar la nivel judetean ce se va intampla? Mai putin grija pentru ca seful cel mare are o gramada de indatoriri, proportional cu teritoriul fireste. Oricum cel mai probabil organizatiile judetene nu vor fi abandonate pentru ca ar ramane un gol administrativ. Cat despre scaderea numarului de angajati, nu ar fi prima data cand statul concediaza mii de angajati doar pentru a-i reangaja in aprox aceleasi joburi cu denumiri noi.
  hihi, pariez ca toata chestia asta nu ne va afecta insa in curand

  1. Maria, treaba cu concediatul si angajatul nu e asa la vrajeala.Are si asta o logica.Oamenii cu pila nu sunt dati afara,restul da.Ghici pe cine angajeaza inapoi in noile institutii infiintate?Alti oameni cu pile.Uite asa le creste popularitatea celor care lupta pentru putere:D.Ai loc de munca daca imi garantezi suport pe aria ta.Simplu ca Gutan Tag:))

 6. Sa le luam pe rand :).

  1. Germania e organizata in 16 regiuni: http://www.euload.com/harti/harta_germania.php . Franta in 22: http://www.euload.com/harti/harta_franta.php . Ambele au o suprafata mai mare decat a Romaniei. Noi avem 41 judete + Bucuresti.
  Intr-o discutie in afara coruptiei, de ce ar fi mai bine cu atatea judete si nu cu mai putine unitati administrative ?

  2. O stare preferabila intr-o situatie “normala” (fara coruptie) nu trebuie respinsa pentru ca nu ne aflam in acea situatie “normala”. Trebuie luptat impotriva factorilor ce deturneaza “normalitatea”. In speta, pentru a micsora coruptia.

  3. Fondurile europene, banii publici si interesul firmelor private
  a. Fondurile europene nu se dau in functie de organizarea administrativa. O entitate intocmeste un proiect si o comisie europeana il va supune evaluarii, decizand in urma ei sa-i acorde banii sau nu. Acea entitate poate fi si badea Gheorghe din varful dealului, daca spre exemplu are o idee buna pentru cresterea animalelor. La fel, poate fi orice satuc (reprezentat prin primarie ori o alta institutie). Nu trebuie sa fie neaparat capitala de judet. Pentru ca sunt programe si programe europene, fiecare cu specificul sau. Repet, ma indoiesc ca fondurile europene sunt doar pentru resedinte de judet ori orase mari.

  b. In ceea ce priveste banii publici, ar trebui sa analizam circuitul lor. Cum era sensul: ministere -> prefecturi / consilii judetene -> primarii ?
  In perioada de care vorbesti, cand Botosani a fost unit cu Suceava, Botosani avea primar propriu ? Daca nu, inteleg situatia. Altfel, in urma acestei situatii primarul ar fi picat prost, ceea ce, macar teoretic, nu si-ar dori.

  c. Aici adaug eu un posibil dezavantaj. Un coleg imi spunea ca a fost o perioada in care Buzaul nu a fost resedinta de judet, ci depindea de Ploiesti, si a fost mai rau din punct de vedere economic atunci. Ca investitorii nu erau atrasi. Nu prea inteleg mecanismul aici. Ce oportunitati ar regasi o firma privata intr-o resedinta de judet si nu in acelasi oras, dar fara a avea acest statut ?

  Punctele b si c cuprind necunoscute pentru mine. Ar trebui sa investigam mai in amanunt.

  4. Traditia, obiceiurile, …
  Consider ca n-au nici o treaba cu organizarea administrativa. Obiceiurile se respecta in special la sate, ce sunt departe de a fi resedinte de judet.

  5. Scenarii cu organizatii din umbra (cu accent pe “umbra”) care doresc a dizolva granitele statelor ? Asta daca am inteles eu bine.
  Sincer, asta mie mi se pare o teorie a conspiratiei cu prea putine fundamente. In primul rand, cine ar fi acele organizatii ? Sunt denumite in vreun fel ? Eu cred ca daca nu cumva se ajunge la un razboi mondial in urma caruia sa ne exterminam masiv, Germania, UK, Franta, etc vor fi acolo si peste 300 – 500 de ani in forma actuala.

  6. Concedieri si reangajari.
  Despre ce categorii de bugetari vorbim ?

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s