Şi-a spus : Gata copiatul, la învăţat!


A fost odată ca niciodată un examen.Se chema BAC! Fiecare flăcău şi fetişcană ce absolviră 4 ani de liceu, trebuia să dea BAC-ul, asta dacă aveau aspiraţii către viitor.Cum BAC-ul era unic în lume, singurul loc unde se dădea era în Ţara Românească, adică aici, the land of choice. Ţara Românească, a fost pricăjită, amărâtă, vai de mama ei ca şi organizare, dar ca şi conducere dintotdeauna. Împarţită în comitate, adică ministere( să fie mai feşăn), Comitatul Euducaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, condus de către cheaburul şi gospodarul satului, Petru Daniel Funeriu ( bine că nu e şi ăsta ungur ca majoritatea cheaburilor şi gospodarilor, ce conduc restul comitatelor din ţară), a dat ordin peste noapte, ca toate odăile de examen să fie dotate cu camere de filmat.

De acum nu o să se mai copie, de acum nota v-a fi luată pe baza cunoştintelor acumulate de aceşti ficiori în 4 ani de liceul. Mai că mă pufneste râsul…

Acum, gluma-i glumă, da dom` Funeriu, chiar crede că o să rezolve ceva dacă pune camere de supraveghere în licee? Din cate ştiu eu, se încalcă nişte drepturi ale omului, deşi ne-am cam obişnuit să ni se întâmple treaba asta fără să facem ceva.

Nea` Funeriu, dacă matale vrei să schimbi ceva, să nu se mai copie la BAC, na… înteleg că dumitale sau cel puţin acolo la nivel mai sus nu vă prea iese nimic la afacerea asta, schimbă bre odată pentru totdeauna formula de examinare şi tipul de examen. Si mai hotărâţi-vă şi voi cum rămâne BAC-ul, fără schimbări şi ordonanţe de urgenţă primite prin fax cu o seară înainte de examen.

Advertisements

8 thoughts on “Şi-a spus : Gata copiatul, la învăţat!

 1. Si fondul liceului nu ii tot de la stat?Pai daca ei baga in camere de unde mai dau la copii burse?Ce ********!

 2. De când eram mică ţin minte că ne povesteau profesorii basme despre camere de filmat la examene, precum e in vest. Si cand ne pregateam pentru bac acum doi ani ne-au amenintat in acelasi stil. Poate tot n-are să se întâmple nimic ;), n-ar fi prima data.

  1. Inseamna ca si acolo se incalca drepturile fundamentale ale omului, ale intimitatii si nu numai. Defapt, democratia e cea mai puternica si cea mai limpede forma de dictatura… nu stiu de ce nu ma mira.

 3. introducerea camerelor video presupune ca profesorii sunt incompetenti, adica o (noua) jignire (printre multe altele) adusa intregului corp profesoral din Romania, de catre cei de la minister(nici toti profesorii nu sunt usa de biserica, dar totusi…)
  poate ca ne-am obisnuit cu astea, dar cat mai putem sa induram?
  trebuie sa le dam peste bot de cate ori o comit, zic eu, poate asa vor deschide ochii cei de sus, de la minister

  1. Ai foarte mare dreptate! Oricum, BAC-ul de anul acesta a fost iarasi un joc politic. De la montarea loc, la eliminarea lor, de la laudele aduse profesorilor la criticile si reprosurile pentru rezultatele de anul acesta.De indurat, nu stiu nici eu, chiar ma mir cateodata, dar stii si tu, cu o floare nu se face primavara! 🙂

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s