Despre examene şi titularizări şi de ce n-aş vrea să fiu profesor…


Păi cum de ce !?… În primul rând, profesorul nu mai este văzut ca fiind un mentor sau un model de urmat în viaţă, ci mai degrabă un… imbecil ( cu scuzele de rigoare profesorilor, dar mulţi din ei o să mă înţeleagă ). Bine, imbecil-imbecil, dar aici se fac 2 diferenţieri:

– profesor care a muncit o viaţă întreagă şi are 10 milioane salariu

-profesor care nu e în stare să ia peste 5 la un examen de titlularizare

Da, practic cam la asta se rezumă postul de astăzi, dar am simţit nevoia să mă leg şi de alte crengi din copac, că deh… .

Bun, fie… BAC-ul a fost ce a fost, am vorbit de el în alt post, s-a vorbit pe toate siteurile, peste tot ” vai ce rezultate slabe avem la BAC“. OK, bun!

Astăzi s-au afişat şi rezultatele de la Examenul de Titularizare, iarăşi tragedia de pe lume. Aproximativ 32% din candidaţi au pierdut concursul. Să înteleg… 32% din profesorii care au dat examentul,  au visat să fie titulari într-o şcoală şi nu prea au fost în stare să ia un examen la materia lor. Good!Logic, de data asta nu e vina profesorilor că nu au ştiut nimic, ci măsurile luate de Minister. S-au apucat ăştia din Minister să facă conspiraţii pe seama examenelor de anul ăsta . :)) Când nu reuşim ceva, nu suntem noi de vină, ci alţii! Şi de data asta a fost acea intimidarea când au vazut camerele alea montate. Glumă, neglumă, dar nu ştiu în ce măsură ar fi de vină acele camere pentru cele 52 de note de 1 luate la examen 🙂 .

Oricum, lăsând răutăţile şi toate ironiile la o parte, priviţi şi partea bună: La anul cu siguranţă o să fie note numai de 10, sau cel puţin 9 la BAC şi la Examenul de Titularizare, ţinând cont că sunt alegeri. Lucru care ar trebui să vă dea de gândit de ce au fost anul ăsta note aşa de slabe.

Whatever, trecând peste asta, vreau să văd ce se discută în continuare pe la televizor, internet despre treaba asta. Sigur va sta ca şi BAC-ul în top cel puţin 2 săptămâni. Vreau sa rad, vreau sa rad… !  :-J

Advertisements

4 thoughts on “Despre examene şi titularizări şi de ce n-aş vrea să fiu profesor…

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s