O exhaustivitate incoșcodoroșcibil de neînteles


De vreo 4 ani de zile nu mai am nicio speranță că vreo televiziune va da ceva bun la televizior.Emisiuni de divertisment pentru dobitoci, analize politice chiar și-n seara de Crăciun, documentare ce-ți spală creierul sau în cel mai bun caz ți-l îndobitocește cu informații eronate și multe altele.

Dintre toate astea, TVR1 a fost cred singurul post din grila de programe care a dat ceva bun în prima zi de Crăciun ( bine, cel puțin 2 ore).

Bun, dar nu aici am vrut eu să ajung, ci în altă zonă…

Pe mai toate ca(ca)nalele de știri se fac celebrele sinteze ale anului. Se iau cele mai importante momente ale anului și se pun toate într-un fel de top cu garnitură de analiză din partea unora.Bun, până aici se înțelege, dar voi ați observat că toate sintezele astea au numai lucruri rele?… Pe The Money Channel dacă nu mă înșel, s-a făcut o sintenză foarte detaliată, iar toate evenimentele erau negative, menite să spele, îndobitocească și să trezească ura, ranchiuna, razbunare din partea boului ce urmarește până la capăt emisiunea.

Trecând peste, observ un spirit civic ce ne iese și pe urechi, deja transformat într-o zeama de marmeladă, pentru-că tot din ea a fost și conceput .Începem să facem campanii peste campanii, români peste români, oameni peste oameni, principii peste principii, idei peste idei, dar ce e esențial uităm și ne prefacem că nu vedem, tinzând în continuare la mântuire.

Ce ne dorim?… O țară fără portocaliu, fără hoție, fără mizerie, fără termenii aștia clișeici dragilor!

Ne scăldăm în propriul rahat, ne mâncăm cu toții găluștele și ne place să trăim în principii, dar tot în același loc suntem. Tot în aceeași viață și aceeași mizerie, în timp ce restul se amuză de noi.

Ah Doamne…

Advertisements

6 thoughts on “O exhaustivitate incoșcodoroșcibil de neînteles

 1. Hello Old Man,

  Eu urmaresc in Israel PROTV si-ti marturisesc ca recordul de vizionare a fost 15 minute. Urmaresc ce se petrece in Romania prin ziarele de pe internet si chiar rebloghez articole. Am trait in romania 22 de ani pe vremea lui Ceasca. Am suferit in special de privarea de informatie ( nu de ziarul Informatia) 🙂

  Iti marturisesc ca tin la Romania si la limba romana in care scriu si inca gindesc in ea. Atitudinea mea fata de ce se petrece in ea e una satirica insa nu dusmanoasa. In Israel de exemplu nu se vorbeste rau despre Romania si nici interesul nu e prea mare pentru treburile ei interne. E o relatie intre tari cu interese economice si militare. Turistii din Israel se intorc deosebit de incintati de excursiile in Romania si au si de ce. Am vorbit cu multi si le-a placut mai mult ca in alte tari. Toti stiu in mare de Ceausescu, Nadia Comaneci, Hagi, Steaua ( nu prea multi stiu cine e Becali sau Basescu) Romania nu produce mare interes in lume cu exceptia tiganilor in Franta sau am auzit vag despre niste turisti din Romania care au spart niste bancomate in Israel.

  Eu, informindu-ma aproape zilnic, inteleg bine ce se intimpla acolo insa imi dau seama ca intr-un fel nimic nu va scoate din anonimitate Romania. Nu se intimpla acolo nimic maretz iar cultura adopta absolut toate chestiile negative de peste hotare.

  Societatea in Romania se degradeaza pe zi ce trece si democratia devine ceva negativ, la alegeri ies degradatii. Basescu pe care il uriti asa de tare il veti plinge asa cum il pling pe Ceausescu, dupa ce or sa vina altii. In Romania, cine vine la putere vine sa fure cu acte in regula nu sa ajute saracimea. E trist insa asa se intimpla in multe tari nu numai in Romania. Numai o lupta apriga impotriva coruptiei va salva Romania insa o achitare ca cea a lui Nastase indica clar ca nu se va intimpla nimic pe termen scurt sau mijlociu.

  Televiziunile in Romania sint decente ca tehnologie insa sub orice critica ca valoare. Rasismul si banditismul, golania si smekeria sint inca “libertate de expresie”. Insa sesizez si semne bune, voit sau nu, Romania care are inca o situatie economica buna dupa anumiti parametri internationali are sanse de indreptare. Nu cu Basescu, nu dupa Basescu ci dupa doua trei generatii.

  Romanii merita un viitor bun. Nu va pierdeti speranta. Din 1989 pina azi Romania a inaintat fantastic incercind sa fie parte din Europa. S-a adaptat foarte repede si viitorul poate aduce mult bine. Trebuie insa guverne noi, tinere, cu viziune nu numai dorinta de parvenire. Vor veni si oameni adevarati la putere, sint absolut sigur. Oricum, in lume, se vede bine ca nicio tara nu-si va mai putea permite sa-si bata joc de saracii ei sau de clasa de mijloc.

  La Multi Ani si numai bine in 2012

  1. Intocmai asta am incercat si eu sa evidentiez. Deja dorinta asta de a avea o societate bine dezvoltata bazata pe niste principii reale si valoroase, a devenit o ura proprie, autodistructiva, neconstientizata, iar cand se va realiza ce se intampla, va fi prea tarziu.
   Ai dreptate si in privinta conducatorului, pentru-ca oricine va veni, va fi la fel, dar nu multi constintizeaza.Sunt idobitociti de media si limititati la un anume spatiu, nedorind, neavad timp sau nestiind sa caute in alte parti informatii cat de cat reale.
   Multumesc frumos pentru idei, sunt foarte bine punctate.
   Sarbatori fericite si un an cat mai bun ! 😀

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s