Despre meltenism și mod de manifestare


Povestea începe așa:Un magazin deschis non-stop, chioșc de ăsta pus în mijlocul trotuarului unde găsești cam tot ce vrei la orice oră din zi și din noapte. Se dă o oră, puțin trecut de 10 seara, o coadă formată din cretini( asa-s ăștia care mai au un gram de bun simț ) și un meltean. Am să încerc să fac o definiție a lui, poate sunt băftoși în lumea asta care n-au dat peste asemenea specimen, iar în eventualitatea în care dau peste unul, să știe la ce să se aștepte.

Meltean: Vertebrată cu două mâini și două picioare, mers de rățoi grăbit fluturând mâinile a jeg pe lângă corp într-un sictir greu de imaginat, cu trăsături morale definitorii precum ghiolbănismul, indiferența și lipsa respectului față de tot ce se învârte în jurul lui. Consideră că este centrul universului și că mereu are prioritatea în orice.

Revenind, povestea e cam așa : Eram în seara asta în oraș, iar în drum spre casă voiam să cumpăr ceva de la un magazin, iar cum non-stopul îmi era mult mai aproape, am zis că iau de acolo ce-mi trebuie, chiar dacă trebuie să stau la o coadă formată din vreo 10-15 oameni ( care cumpărau, nu mai pun la socoteală însoțitorii), coadă din aia cum e pe la casele de pensii.Tata Ceausescu ne-a învatat ca atunci când stăm la o coadă, să fim într-un șir indian bine organizat și nimeni nu iese din rând. Lucru și făcut de altfel. La un moment dat, oprește o mașină fix pe trecerea de pietoni, o pune pe avarii și cineva se dă jos din ea. Se duce, își ia o sticlă de cola și una de apă minerală, vede că e mare coada, stă câteva secunde să proceseze dacă se merită sau nu și ajunge la concluzia, că singura soluție e să se bage în față. Dă peste un amărât, care apucase să ajungă să cumpere, îl dă deoparte, pune sticlele la taxat și scoate banul. Ia bonul și pleacă râzând uitându-se la noi cu o privire gen ” Să vă dau un scaun?“.

Tot În meltenism se Încadrează și scârbele de vânzătoare, care nu te bagă în seamă, văzându-și de treabă, chiar dacă ești singurul care cumpără. De exemplu, eu am 1.86 înălțime. Adică, ori dacă pui un brad în fața ei, ori că mă pui pe mine, e cam aceeași chestie. Te grăbești și vrei să iei ceva rapid de la un butic din ăsta de stradă și vezi că vânzătoarea este lângă tine, rezemată de lada aia frigorifică de înghețată vorbind probabil cu vreo vecină. Te faci că te trec toate tusele, dar niciun fel de rezultat. Cât de imbecilă să fii să faci așa ceva? După ce se sinchisește și face enormul efort de a-ți lua comanda, îți trântește produsul în sictir de parcă ți-ar fi dat luna de pe cer fără ca tu să i-o fi cerut.

Soluția: Adunați și duși să învețe niște reguli de bun simt într-o societate ce se vrea a fi cu pretenții! Sau bătaia…

Advertisements

3 thoughts on “Despre meltenism și mod de manifestare

  1. O, pe mine altă treabă mă enervează la vânzătoare. Cred că la noi în Moldova nu se întâmplă aşa, dar în Transilvania, fiind plin de unguri, e foarte mare probabilitatea ca într-un magazin vânzătoarea să fie unguroaică. Iar când intri şi vrea să te întrebe ce doreşti, majoritata întreabă prima dată în ungureşte şi după aia în română. Ceva de genu: “teşec, poftiţi” (nu ştiu cum se scrie în ungureşte). Oricum, e groaznic de enervant 😆

    A, şi legat de melteni? Hm, mă-sa-i de vină că l-a crescut aşa, voi aţi fost de vină că nu l-aţi articulat şi că l-aţi lăsat să se bage în faţă. Adică aţi creat un precedent, cum se zice 😉

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s