Cele mai importante Zile Internationale.

Cele mai importante Zile Internationale.


Luna trecuta, daca nu ma inseala memoria, a fost o bucata de vreme cand nu era zi sa nu aud de pe la cineva: Azi e Ziua mondiala a bancilor din parc. Azi e Ziua Internationala a UGG-urilor.Azi e Ziua Internationala a lingurilor. Treburi din astea… . Deja incepusem sa ma obisnuiesc cu gandul ca traiesc intr-o sarbatoare continua. De curiozitate, am cautat pe internet un calendar cu toate zilele astea mondiale si am vazut ca aproape in fiecare zi e cate o sarbatoare.

Partea cea mai amuzanta din toata afacerea asta, e ca s-a ajuns la o teoretizare a tuturor lucrurilor. Incepem sa facem cate o filosofie pentru orice lucru. Apropo, voi stiati ca exista Ziua Internationala a Zonelor Umede? – nu va ganditi la prostii, e o zi internationala propusa de un ONG, WFF( World Wide Fund of Nature) Romania, asa se cheama. Declarand, 2 februare, zi a zonelor umede, incearca sa traga un semnal de alarma cu privire la importanta zonelor umede in viata noastra.Ma refer aici la rauri, lacuri, mlastini… In general, tot ce e umed. :)) Pai cum as putea eu sa imi beau cafeaua dimineata fara sa ma gandesc la importanta zonelor umede ?!

Mai este o zi importanta in calendar, de care sunt sigur ca nu stia niciunul din voi, nici eu nu stiam. Pe 14 martie este Ziua Internationala de actiune de protejare a apelor si impotriva marilor baraje. Presupun ca o parte din fete isi vor pune automat intrebarea : Primim cadouri?  Da, o vidanja!
Ziua Mondiala a Protectiei Animalelor de Laborator este una din cele mai importante din toata lista.Asta, zic eu, ar trebuie sa fie festival. Anual, trebuie sa se organizeze parade cu sobolani pe marile bulevarde din Paris, New York, Madrid sau Berlin. Savantii sunt costumati ca la Rio, muzica este asigurata de PSY.Exista si un balci, preluat dupa modelul celui de la Piscani, Arges.

Pe 12 mai este Ziua Internationala a surorii medicale. Nu e cu mult inainte de Ziua Internationala a medicului si a farmacistului, pe 15 iunie. Sa nu fie risipa mare de bani, astea doua ar trebui puse la un loc si sa fie in aceeasi zi.Sa nu bata la ochi.In fiecare zi numai sarbatori, deja ar trezi niste semne de intrebare.Nu inteleg cu ce e mai smechera sora medicala decat un farmacist.E discriminare!
Acum, vine o veste buna pentru femei.Dar e cu doua taisuri si asta.Femeile sunt sarbatorite de doua ori pe an.Pe 8 martie si pe 15 octombrie. Sigur nu stiati de asta! O veste cat se poate de buna pentru voi.Pentru a putea fi sarbatorite si pe 15 octombrie, trebuie sa indepliniti un singur criteriu: sa locuiti in mediu rural, adica la tara. Pe 15 octombrie este Ziua Internationala a femeii din mediul rural. Asa ca, doritoarele sa-si gaseasca cat de repede UN barbat gospodar cu tractor si combina, altfel va veti rezuma doar la clasicul 8 martie. A, sa stiti ca don`soarele cu comportament de taranca, nu se incadreaza!

Pentru cei care-s curiosi de celelalte zile internationale, pot da un ochi aici. In incheiere, propun o ziua de 21 decembrie-pentru ca e libera in calendar– sa fie Ziua Internationala a rotii de rezerva.

Advertisements

4 thoughts on “Cele mai importante Zile Internationale.

Da-i cu replica, nu ezita!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s